Cliquez ici pour la version francophone
banner BE BM
Juni 2014
►  Inhoud


►   Praktijkgerichte workshops « Bedrijfsvervoerplannen »

Leefmilieu Brussel biedt u twee praktijkgerichte workshops aan om u te helpen bij het actualiseren van uw bedrijfsvervoerplan. In de ene workshop overlopen we stap voor stap hoe u toegang krijgt tot het formulier op het digitaal platform IRISbox en hoe u het moet invullen. De andere workshop is volledig gewijd aan het realiseren van een online bevraging van uw personeel met onze "mobiliteitsenquête tool". Beide workshops zijn in kleine groep en rechtstreeks op PC in de lokalen van de informaticadienst van het Brussels Gewest. Zo kunnen we u voorbeelden tonen en al uw technische en praktische vragen beantwoorden.

Wanneer : 16 en 19 juni, 8 juli, 28 augustus, van 8u45 tot 12u30 in het Nederlands

Doelpubliek : De mobiliteitscoördinatoren van de bedrijven en de overheidsinstellingen die een bedrijfsvervoerplan moeten opstellen (bij voorkeur de persoon die belast is met het invullen van het BVP)

Waar : CIBG - Kunstlaan 21 te 1000 Brussel - Toegangsplan

Meer info en inschrijven: Inschrijven is gratis maar verplicht. Klik hier.

►  Het actualiseren van uw bedrijfsvervoerplan

Om duidelijkheid te geven over wat een BVP inhoudt, wat de doelstellingen zijn en welke maatregelen genomen moeten worden om de mobiliteit binnen uw instelling te verbeteren organiseren we een informatiesessie betreffende deze verplichting.

De te volgen procedure en de verplichtingen die hieraan verbonden zijn, worden uitvoerig besproken alsook de hulpmiddelen waarvan u gebruik kan maken om de nodige gegevens te verzamelen en om uw actieplan tot een goed einde te brengen.

We geven antwoorden op al uw vragen en sluiten deze voormiddag af met een walking diner, waarbij u tijd hebt om ervaringen uit te wisselen met andere mobiliteitscoördinatoren.

Wanneer: 27 juni 2014 in het Nederlands of 20 juni in het Frans, telkens van 8u30 tot 14u

Doelgroep: De mobiliteitsverantwoordelijken van bedrijven, en-overheids instellingen

Waar: Brussels Info Place - BIP, Koningsstraat 2-4, 1000 Brussel. Toegangsplan

Inschrijven:Inschrijven is gratis maar verplicht. Klik hier.

►   Biker2biker: Ga ook dagelijks fietsen!

Wilt u uw werknemers motiveren om voor hun dagelijkse verplaatsingen de fiets te gebruiken? Laat hen kennismaken met het platform Biker2biker.be!

Biker2biker.be laat beginnende fietsers toe om gedurende het hele jaar door ervaren fietsers te vinden die hen op weg willen helpen hun fiets dagelijks te gebruiken. Biker2Biker.be richt zich ook op fietsers die zich minder comfortabel voelen op de fiets in het drukke stadsverkeer.

Een ontmoetingssite voor degene die willen coachen en voor degene die de fiets in Brussel willen uittesten. Dit alles om het aantal fietsers in de hoofdstad te verhogen, om de vervuiling terug te dringen en om het verkeer vlotter te laten verlopen.

Meer info: Klik hier.

 

►   Verbeter de verkeersveiligheid van uw werknemers ! RoadSafety@Work

In het kader van het regionaal actieplan voor de verkeersveiligheid, biedt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in samenwerking met het BIVV u gratis verkeersveiligheidstrainingen voor uw medewerkers.

Deze cursussen bestaan uit 2uur durende interactieve workshops en richten zich op verschillende thema's: snelheid, rijden onder invloed, afleiding achter het stuur, stress en agressie, wegcode, .... Ze kunnen zowel gegeven worden aan werknemers die hun wagen veel gebruiken in het kader van hun werk als aan werknemers die hun wagen enkel gebruiken om zich naar het werk te begeven (woon-werkverkeer). Deze workshops vinden plaats binnen uw bedrijf, in het Frans of in het Nederlands, voor een groep van max. 15 mensen.

U vindt alle informatie met betrekking tot de inhoud van deze cursussen op volgende link.

Er zijn maximum 4 workshops per bedrijf.

Deze workshops kunnen opgenomen worden tot december 2014.

Wil u uw bedrijf inschrijven of wil u meer informatie ontvangen? Stuur dan voor 28 mei 2014 een e-mail naar dit adres, met als referentie "offerte workshop Brussel Mobiliteit".