Cliquez ici pour la version francophone
BRUXELLES ENVIRONNEMENT IBGE - Institut Bruxellois pour la Gestion de l'Environnement Qui sommes-nous ? Contact
Digitale nieuwsbrief van de Opvolgingscel van de bedrijfsvervoerplannen
Leefmilieu Brussel – BIM en Mobiel Brussel – BUV
September 2013
INHOUD

03/10/2013 - Vorming: Een smogalarm ? Mijn bedrijf pakt het aan !

Elke winter gaat jammer genoeg gepaard met pollutiepieken. Een reden te meer om maatregelen te treffen zodat de betrokken verontreinigende stoffen beperkt kunnen worden (deze gelinkt voornamelijk aan het verkeer en de verwarming). De maatregelen kunnen een impact hebben op de activiteiten van uw onderneming daar zij betrekking hebben op de beperking van het verkeer.

Leefmilieu Brussel organiseert een vorming waarbij meer uitleg gegeven zal worden over:

Doelgroep: alle mobiliteitsverantwoordelijken van instellingen die onder de verplichting van de bedrijfsvervoerplannen vallen.

Wanneer: Donderdag 3 oktober in het Nederlands (of maandag 30 september in het Frans), telkens van 13u30 tot 17u

Waar: ZAAL C13 - Leefmilieu Brussel, Gulledelle 100 - 1e verdieping, 1200 Brussel. Hoe er geraken? Klik hier!

Inschrijven: Inschrijven is gratis maar verplicht (voor 25 september) via pdebvp@leefmilieu.irisnet.be


24/10/2013 - Mobiliteitsbudget en fiscaliteit

Biedt uw bedrijf of instelling bedrijfswagens aan de werknemers aan?

Naast de keuze voor een zo milieuvriendelijk mogelijk voertuig, kan u uw werknemers ook stimuleren om hun vervoersmiddel slim te kiezen. Dat kan door een mobiliteitsbudget aan te bieden, waarmee de combinatie van auto, openbaar vervoer, fiets (Villo), enz. mogelijk wordt.

Tijdens deze workshop wordt u wegwijs gemaakt in de ingewikkelde materie van fiscaliteit rond bedrijfswagens en mobiliteitsbudgetten. We gaan daarom eerst en vooral dieper in op de studie 'Mobiliteitsbudget Werkt!', waarbij Mobimix de studie en zijn belangrijkste resultaten zal toelichten en waarbij ook een leidraad zal voorgesteld worden voor het invoeren van een mobiliteitsbudget in het huidige fiscale kader, evenals de toekomst van het mobiliteitsbudget. Vervolgens dient ook de theoretische kant van de fiscaliteit wat dieper bestudeerd te worden, waarbij SD Worx ook zijn HR tool komt voorstellen. Tenslotte bekijken we nog een concreet voorbeeld van een bedrijf dat zo'n systeem heeft ingevoerd, meer bepaald het 'cafetariaplan' van Belgacom.

Na afloop van de presentaties zal u een broodjeslunch worden aangeboden, waarbij u de mogelijkheid heeft om verder in discussie te treden met de experten terzake.

Doelgroep: De mobiliteitsverantwoordelijken van uw onderneming

Wanneer: Donderdag 24 oktober in het Nederlands (of dinsdag 22 oktober in het Frans), telkens van 9u tot 13u

Waar: ZAAL C13 - Leefmilieu Brussel, Gulledelle 100 - 1e verdieping, 1200 Brussel. Hoe er geraken? Klik hier!

Inschrijven: Inschrijven is gratis maar verplicht (voor 20 oktober) via pdebvp@leefmilieu.irisnet.be


14/01/2014 - Een milieuvriendelijker vlootbeheer aan de hand van Ecoscore

OPGELET! NIEUWE DATUM!

Maakt uw bedrijf of instelling gebruik van dienstwagens en/of biedt het bedrijfswagens aan de werknemers aan? Dan heeft u er alle baat bij om uw wagenpark zo rationeel en milieuvriendelijk mogelijk te beheren. Indien uw bedrijf of instelling valt onder de verplichting van de bedrijfsvervoerplannen, bent u bovendien verplicht rekening te houden met de Ecoscore voor de aankoop of leasing van nieuwe voertuigen in uw vloot.

Tijdens deze workshop zal grondig aandacht besteed worden aan wat de Ecoscore is en op welke manieren u hiermee kan rekening houden in uw aankoopbeleid. Bovendien biedt Leefmilieu Brussel een nieuwe tool aan die het mogelijk maakt om uw vloot op een rationele manier te beheren en deze te laten evolueren naar een milieuvriendelijkere samenstelling en gebruik. Deze tool zal dan ook aan jullie voorgesteld worden, zodat u deze kan toepassen in uw bedrijf of instelling.

Ook enkele getuigenissen van bedrijven of instellingen die reeds goed vertrouwd zijn met het gebruik van Ecoscore in hun vlootbeheer zullen aan bod komen.

HET VOLLEDIGE PROGRAMMA ZAL BINNENKORT BESCHIKBAAR ZIJN

Doelgroep: Vlootbeheerders en mobiliteitsverantwoordelijken van bedrijven, overheidsadministraties en publieke instellingen

Wanneer: Dinsdag 14 januari 2014 in het Nederlands (of donderdag 16 januari in het Frans), telkens van 9u tot 13u

Waar: ZAAL C13 - Leefmilieu Brussel, Gulledelle 100 - 1e verdieping, 1200 Brussel. Hoe er geraken? Klik hier!

Inschrijven: Inschrijven is gratis maar verplicht (voor 10 januari) via pdebvp@leefmilieu.irisnet.be