Cliquez ici pour la version francophone
BRUXELLES ENVIRONNEMENT IBGE - Institut Bruxellois pour la Gestion de l'Environnement Qui sommes-nous ? Contact
Digitale nieuwsbrief van de Opvolgingscel van de bedrijfsvervoerplannen
Leefmilieu Brussel – BIM en Mobiel Brussel – BUV
Juni 2012

Jubelparktunnel en Wettunnel gesloten van 11 juni tot 15 september 2012 !


Jubelparktunnel en Wettunnel gesloten van 11 juni tot 15 september 2012 !

Beliris voert werkzaamheden uit om het station Brussel-Schuman om te vormen tot een intermodale pool waarin het bestaande NMBS-station, een nieuwe spoorlijn en de metro onderdak vinden. De hele zomer zullen de Jubelparktunnel en de Wettunnel gesloten zijn. Verkeershinder zal onvermijdelijk zijn. Licht je werknemers hierover in.

Aan de weggebruikers wordt aangeraden om hun route te wijzigen, om te carpoolen, gebruik te maken van het openbaar vervoer, zich te voet of met de fiets te verplaatsen. Voor de periode van de werken werd een omleidingsplan voor het autoverkeer ingevoerd en er bestaat ook een brochure met uitleg .

Voor fietsers is dit de gelegenheid om bepaalde gewestelijke fietsroutes (GFR) te testen, zoals de routes 2a/2b en 3a/3b (tussen Sint-Lambrechts-Woluwe en het Centraal Station) of route 4 (tussen het Rood Klooster en het Centraal Station). Rond het Jubelpark zullen bepaalde wegen overigens alleen toegankelijk zijn voor fietsers.

Voor het openbaar vervoer zal de MIVB haar metroaanbod bij het begin en het einde van de vakantie opvoeren. De dienstregeling van bussen 12, 21, 31 en 79 zal iets worden aangepast. De transitparkings Reyers, Rodebeek, Kraainem, Hermann-Debroux en Delta zijn eveneens toegankelijk en zorgen voor een snelle verbinding met het stadscentrum. Komt u van ver, overweeg dan om gebruik te maken van de trein.

Raadpleeg voor meer informatie de volgende links: