Cliquez ici pour la version francophone
banner BE BM
JANUARI 2020
►  Inhoud


►  Infosessie BVP 18/03/2020

2020 is het jaar waarin het BVP wordt geactualiseerd en daarom willen we van de gelegenheid gebruik maken om u uit te nodigen voor een informatiesessie. Tijdens deze sessie zullen we het met u hebben over:

  • Het nieuwe BVP-formulier;
  • Het nieuwe BVP-platform om uw formulier in te vullen;
  • De nieuwigheden van de enquêtetool.

Daarna wordt er ook tijd voorzien om al je vragen te beantwoorden.

Concreet: de infosessie zal plaatsvinden op woensdag 18 maart van 10 tot 12 uur. We verwelkomen u graag vanaf 9u45 voor koffie. Degenen die graag voor de aanvang van de sessie ter plaatse nog even willen werken, zijn welkom in onze cafetaria (waar u toegang heeft tot Wifi).

We voorzien een koude lunch na de sessie zodat u gedachten kan uitwisselen met de andere mobiliteitscoördinatoren.

In de bijlage kan u een 'bijna'-definitieve versie van het BVP-formulier vinden voor 2020.

Inschrijvingen zijn gratis, maar verplicht deze link.

►  Mobility Passport: een ludieke uitdaging om zich anders te verplaatsen in Brussel

Wilt u uw werknemers motiveren om hun auto minder te gebruiken? Moedig hen dan aan om deel te nemen aan de Mobility Passport-challenge!

3 weken lang kunnen de deelnemers gratis het alternatieve vervoersaanbod in Brussel ontdekken en uittesten: openbaar vervoer, deelvoertuigen, carpooling, micromobiliteit, de fiets, ... Ze krijgen toegang tot een platform met het volledige aanbod, inclusief tutorials en quizjes om zich voor te bereiden. En ze kunnen coaching op maat krijgen.

Het doel? Een betere kennis van het mobiliteitsaanbod in Brussel en flexibelere verplaatsingen. De challenge duurt van 3 tot 27 maart 2020. Wie wil deelnemen, kan inschrijven tot 25 februari >> https://www.maestromobile.eu/mobility-passport-mars2020?lang=nl.

►  Bike Sale and Repair Market 26/04/2020

Op 26 april nodigt Brussel Mobiliteit je uit op de Bile Sale and Repair Market in SEE U Elsene.

De lente is een ideaal moment op te (her)beginnen fietsen: de dagen lengen, het weer wordt beter... perfect om te profiteren van de vrijheid van de fiets je geeft!

Tijdens de Bike Sale and Repair Market bieden we nieuwe en tweedehandsfietsen aan voor de nieuwe fietsers. En ons reparateurs staan ook klaar om kleine reparaties te doen aan je fiets.

►  Fiets news

Brussel Mobiliteit heeft haar eerste "fiets news" uitgestuurd over de actualiteit van het fietsbeleid in Brussel.

Deze e-news verschijnt 6 keer per jaar uit om je op de hoogte te houden van de actualiteit, evenementen en de verbeteringen aan de infrastructuur.

Je kan ze hier ontdekken en je kan je inschrijven via deze link.

►  Mobility Manager Opleiding

Op 10 januari kregen 16 nieuwe Mobility Managers hun diploma nadat ze de Franstalige opleiding, georganiseerd door Brussel Mobiliteit en Leefmilieu Brussel en uitgevoerd door Traject, met succes hadden afgerond.

Nu zijn ze bekwaam in verschillende onderwerpen m.b.t. duurzame mobiliteit: intermodaliteit, bedrijfsvervoerplannen, vloot- en parkeerbeheer, sensibilisering en fiscaliteit zijn vanaf nu geen mysterie meer!

Gefeliciteerd allemaal!

Voor de twijfelaars: De Nederlandstalige opleiding tot Mobility Manager start op 7 februari; Er zijn nog enkele plaatsen over, dus twijfel niet langer!

Voor alle vragen en informatie kan je contact opnemen met Traject via nsa@traject.be (Nina Sarens).