Cliquez ici pour la version francophone
banner BE BM
FEBRUARI 2019
►  InhoudInformatie
►  Mobility Salon - Bedankt voor jullie deelname!

Jullie waren weer talrijk aanwezig op de zesde editie van het Mobility Salon, met maar liefst tweehonderd waren we aanwezig afgelopen 29 januari in het Square: de nieuwe directeur- generaal van Brussel Mobiliteit Christophe Vanoerbeek, standhouders, sprekers (waaronder zelfs de CEO van Nestlé, Michel Mersch), partners en deelnemers.

De verschillende presentaties van de bedrijven die een duurzaam mobiliteitsbeleid binnen hun bedrijf voeren, werden uitzonderlijk goed gesmaakt. Jullie zijn een ware inspiratiebron, waarvoor dank!

De presentaties van die dag vinden jullie terug op de website van Leefmilieu Brussel. U kan eveneens de verslagen consulteren van de workshops over:

Heb je zin om volgend jaar ook te komen spreken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

►  Netwerkmeeting Mobility Managers 21 maart - multimodaliteit

De derde netwerkmeeting van de Brusselse Mobility Managers gaat door op 21 maart.

We ontvangen u graag in Passage 44 (Kruidtuinlaan 44, Brussel) om 8u45. De meeting eindigt met een lunch tussen 12u en 13u.

Thema van de meeting is 'multimodaliteit'.

We vragen u graag om in te schrijven via volgende link voor 7 maart.

Om maximale interactie te garanderen, beperken we het aantal deelnemers tot 40.

Indien u vragen hebt, aarzel niet om ons te contacteren.

►  Presentatie over de balans BVP 05/04

Het departement Duurzame Mobiliteit nodigt u uit op 5 april 2019 van 12u tot 14u voor de presentatie over de balans van de verzamelde gegevens in het kader van de bedrijfsvervoerplannen 2017.

Programma:

  • 11u45: koffie - onthaal
  • 12u: presentatioe
  • 12u45: vragen
  • 13u: broodjes
  • Waar: Leefmilieu Brussel - Auditorium - Havenlaan 86C - 1000 Brussel

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via deze link.

►  Conferentie mobiliteit in België 28/03

De Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) organiseert op 28 maart een conferentie voor het brede publiek. Doel is de actuele context van de mobiliteit in België in beeld te brengen, met oog voor de uitdagingen en de kansen kansen die zich aandienen. Hoe zal de mobiliteit in ons land evolueren bij ongewijzigd beleid? Wat zijn de behoeften, met name op het vlak van governance, om tot een betere situatie te komen? De FRDO heeft een studie besteld, uitgevoerd door Transport & Mobility Leuven, over nieuwe economische modellen gebaseerd op digitalisering en hun impact op het vlak van duurzame mobiliteit. Die studie - die binnenkort op de website van de FRDO te vinden zal zijn - wordt voorgesteld tijdens deze conferentie. Een concreet voorbeeld van Mobility as a Service (MaaS) staat ook op het menu.

In de namiddag van diezelfde dag organiseren de FRDO en de FOD Mobiliteit en Vervoer een reeks participatieve workshops over enkele specifieke vragen die zich stellen bij het opstarten van modellen van MaaS.

Conferentie voor het brede publiek: 09u30 - 12u50

Workshops voor een meer gespecialiseerd publiek: 14u00 - 16u40

Plaats: Financietoren: Zaal Pachéco - Pachecolaan 11, 1000 Brussel

Meer inlichtingen en inschrijving via deze link.

►  Geef mobiliteit een duwtje in de rug binnen je onderneming!

Pro Velo biedt je de mogelijkheid om deel te nemen aan ons evenement Bike Experience, een project voor mensen die zich nog niet helemaal klaar voelen om per fiets deel te nemen aan het Brussels verkeer. Om dat gevoel weg te werken bieden wij gratis praktijk- en theorielessen aan. Hadden we al gezegd dat het gratis was? Inderdaad: de gedroomde opportuniteit om een mobiliteitsproject op poten te zetten binnen je onderneming!

Je hebt de keuze uit twee formules:

  • Partnership Afterwork Bike Experience: vanaf maart organiseren wij elke maand een Afterwork Bike Experience, open voor alle Brusselse bedrijven. Dit houdt in dat we gratis theorie- en praktijklessen voorzien en daarna een hapje en een drankje aanbieden. Het enige dat jij moet doen is reclame maken binnen je organisatie met je sociale media en de tools die wij je gratis ter beschikking stellen: flyers, posters en informatie. Je werknemers ontdekken de voordelen van de fiets, amuseren zich en krijgen de kans om te netwerken. Wat wint Pro Velo? De voldoening van misschien een extra fietser in Brussel te hebben, en meer moet dat niet zijn.
  • Zelf een Bike Experience organiseren: Hou je het liever volledig intern? Geen probleem! Pro Velo levert geheel kosteloos fietsen (klassiek of elektrisch, jouw keuze) en ervaren begeleiders die in het Frans, Nederlands of Engels jouw werknemers zowel in theorie als in de praktijk wegwijs maken in het Brussels verkeer. Het enige wat we van jou verwachten is dat je een plaats voorziet om de fietsen veilig te stallen en dat je de inschrijvingen regelt. Jij kiest een datum en wij kijken of we voldoende begeleiders ter beschikking hebben. That's it. Te mooi om waar te zijn? Wacht tot je werknemers de voordelen van de fiets ontdekken!

Op https://bikeexperience.brussels/nl/home vind je meer informatie over het project en over de komende Afterwork Bike Experience.

Als je zin hebt om nog een stapje verder te gaan, wil Pro Velo dat gerust samen met je doen. Wij hebben nog andere projecten voor ondernemingen en beschikken over hopen kennis en informatie die we maar wat graag met je willen delen.

Geef me dus gerust een seintje als je meer informatie wil, zodat we Brussel samen fietsvriendelijker kunnen maken: 02/517 17 64 of v.smeyers@provelo.org

►  Enquête over de gebruikers van speed pedelec

Gebruik jij een speed pedelec om je te verplaatsen? Dan wil Pro Velo graag meer weten over je mobiliteit! In het kader van een studie voor Brussel Mobiliteit, uitgevoerd in samenwerking met het ontwerpbureau Tridée, onderzoeken we de gewoonten en voorkeuren van mensen die zich verplaatsen met een speed pedelec. Woon en/of werk je in het Brussels Gewest of in een andere grote Belgische stad, dan nodigen we je uit om deze enquête in te vullen. Het duurt ongeveer 15 minuten en je maakt kans op een exemplaar van het boek "De mooiste fietstochten in Brussel" of van de catalogus van de tentoonstelling van het Velomuseum!

Alvast bedankt om je steentje bij te dragen aan de verbetering van de mobiliteit in het Brussels Gewest.

Naar de enquête.

►  Ontdek het rijden op waterstof op 03/04

Heeft u al eens gedacht aan waterstof als optie voor uw vloot? Het heeft als voordelen dat u het snel kan tanken en er lange afstanden mee kan rijden, terwijl het toch een 'zero-emissie' elektrisch voertuig is.

Om de Brusselse bedrijven te laten kennismaken met waterstofvoertuigen en het tanken van waterstof, organiseert Waterstofnet op woensdag 3 april (12u-16u) een infosessie aan het H2-tankstation in Zaventem.

Informatie over het programma en registratie kan u hier vinden.