Cliquez ici pour la version francophone
banner BE BM
DECEMBER 2019
►  Inhoud


►  Mobility Salon : 30/01/2020

Op Donderdag 30 januari vindt het 7e Mobility Salon voor de Brusselse Bedrijven plaats van 9 tot 14u in het Square Brussels Meeting Center (vlakbij het centraal station).

We nodigen u graag uit om samen het aanbod van de verschillende mobiliteitsorganisaties te ontdekken!

Daarnaast is het ook de ideale gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere Mobility Managers over de mobiliteitsacties die jullie binnen jullie bedrijf opgezet hebben. Een tiental conferenties van 30 minuten rond verschillende thema's worden jullie voorgeschoteld. Op het programma: het beheer van de parking, het treinaanbod en de fietsinfrastructuur op het grondgebied van het Gewest, de aankoop van voertuigen via een aankoopcentrale, en nog veel meer getuigenissen en informatie!

Inschrijven in afwachting van het definitieve programma kan alvast hier!

Call for presentations

Heeft u telewerken reeds ingevoerd in uw bedrijf teneinde de woon-werkverplaatsingen te beperken of heeft u innovatieve maatregelen genomen m.b.t. mobiliteit en wilt u uw ervaring delen? Neem contact op met ons om het te bespreken!

►  Brusselse overheden: denk aan het jaarlijks rapport 'voertuigenpark'

Zoals elk jaar verwacht Leefmilieu Brussel van alle Brusselse overheden (gemeenten, OCMW's en hun associaties, intercommunales, kabinetten en regionale instellingen) het rapport over hun voertuigenpark.

De deadline voor het elektronisch indienen van dit rapport is 31 januari 2020. De link naar deze specifieke formulieren werd in november ontvangen. Indien dit niet het geval zou zijn of indien u vragen heeft omtrent dit rapport, aarzel niet om contact op te nemen per e-mail via pdebvp@leefmilieu.brussels.

Alle informatie omtrent het beheer van de wagenparken van de Brusselse overheden is terug te vinden op deze website.

►  Mobility Manager opleiding in 2020

In het voorjaar van 2020 leidt Traject een nieuwe lichting mobility managers van Brusselse bedrijven op. Traject doet dit sinds 2014 in opdracht van Brussel Mobiliteit en Brussel Leefmilieu.

Tijdens deze zesdaagse opleiding leer je een bedrijfsvervoerplan opstellen, communicatietechnieken, manieren om tot gedragsverandering te komen en de maatregelen die moeten worden genomen om elke vorm van vervoer aan te moedigen.

De opleiding is zeer praktisch en vooral gericht op degenen die verantwoordelijk zijn voor de mobiliteit van hun bedrijf. Tijdens iedere opleidingsdag zullen ervaren mobiliteitsmanagers hun expertise en goede praktijken met de deelnemers delen, waardoor de theorie zo concreet mogelijk kan worden ingevuld en de uitwisseling van ervaringen tussen de deelnemers wordt bevorderd.

De lesdagen vinden plaats in het voorjaar 2020 op verschillende locaties in Brussel:

  • 7 februari
  • 21 februari
  • 13 maart
  • 27 maart
  • 24 april
  • 15 mei

Je kan je inschrijven via deze link. Voor meer informatie contacteer nsa@traject.be of fdm@traject.be.

►  Bike Experience

Het Bike Experience-project van Pro Velo vzw is gericht op alle tools te geven aan mensen die graag in Brussel willen fietsen maar nog een duwtje in de rug kunnen gebruiken.

Dit duwtje bestaat uit een theoretische en praktische opleiding, en eindigt met een gezellige babbel en een glas. Na het evenement kunnen de deelnemers, indien gewenst, zelfs gedurende 2 weken begeleid worden door een coach die hen op hun woon-werktraject vergezelt. Meer informatie over het project vindt u hier.

Wenst u Bike Experience over de vloer te krijgen van uw bedrijf?

Dat kan! Het Bike Experience-team verplaatst zich vanaf 2020 graag richting bedrijven met minder dan 100 werknemers en die bevinden zich in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Vul dan snel het le formulier in en stuur het ons uiterlijk 9 februari 2020 terug. De praktische details (voorwaarden, wederzijdse verplichtingen, etc.) met betrekking tot het evenement vindt u eveneens in bijlage. Het evenement is geheel kosteloos voor geselecteerde organisaties.

Meer info : info@bikeexperience.brussels - 02/318 84 07.

►  All I want for Christmas, is a sticker for my bike
GIF

Dit jaar kosten de kerstcadeaus niet veel. Ze zijn zelfs gratis, als je de goeie reflex hebt! Registreer je fiets op mybike.brussels en na de feestdagen krijg je per post je sticker opgestuurd. In combinatie met een goed fietsslot, is dit een echt cadeau voor je fiets, en dus ook voor jou! En niet vergeten, spread the word!

►  Treinstaking op 19/12/19

Als gevolg van een treinstaking op donderdag 19 december 2019 zal er hinder zijn op het netwerk van de NMBS.

Voor personeelsleden die per trein pendelen naar en van het werk kan dit voor moeilijkheden zorgen. Daarom is het belangrijk om over een procedure te beschikken die je in staat stelt de continuïteit binnen je bedrijf te waarborgen.

Deze procedure is een document waarin maatregelen worden opgesteld voor verschillende mogelijke situaties (noodweer, staking, terreur,.). Zo kan je bijvoorbeeld in geval van staking je werknemers aansporen om te carpoolen met collega's of (indien mogelijk) om van thuis uit te werken.

Voor meer informatie over het opstellen van actieplannen m.b.t. uitzonderlijke situaties kan je terecht op de website van Leefmilieu Brussel.