Cliquez ici pour la version francophone
BRUXELLES ENVIRONNEMENT IBGE - Institut Bruxellois pour la Gestion de l'Environnement Qui sommes-nous ? Contact
Digitale nieuwsbrief van de Opvolgingscel van de bedrijfsvervoerplannen
Leefmilieu Brussel – BIM en Mobiel Brussel – BUV
Februari 2013
Inhoud:

Naar school/Naar het werk zonder auto

Sinds 2011 nodig het Brussels Hoofdstedelijk Gewest u uit om gedurende een volledige week deel te nemen aan de actie "Naar het werk zonder auto" tijdens de Europese Week van Vervoering (van 16 tot 22 september 2013). De ideale kans om de automobilisten onder uw werknemers aan te sporen om een meer duurzame verplaatsingswijze te gebruiken en om degene die dit al dagelijks doen in de bloemetjes te zetten.

Meer concreet zullen gedurende deze week de MIVB, de NMBS, De Lijn, TEC Waals-Brabant en Villo! aan 10 bedrijven gratis verplaatsingen voor een deel van het personeel aanbieden terwijl Ateliers de la rue Voot, Cyclo, Pro Velo en Taxistop andere sensibilisatiemiddelen zullen aanreiken. Mobiel Brussel zal van zijn kant al zijn ervaring ter beschikking stellen en communicatiemateriaal aanbieden aan de bedrijven die dit wensen.

Geïnteresseerd? Vult dit online formulier in tegen 14 maart ten laatste.

Meer informatie? Contacteer Sofie De Laender op 02/204.18.48 of sdelaender@mbhg.irisnet.be


Verbeter de verkeersveiligheid van uw werknemers!

In het kader van het regionaal actieplan voor de verkeersveiligheid, biedt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in samenwerking met het BIVV u gratis verkeersveiligheidstrainingen voor uw medewerkers.

Deze cursussen bestaan uit 2u00 durende interactieve workshops en richten zich op verschillende thema's: snelheid, rijden onder invloed, afleiding achter het stuur, stress en agressie, wegcode, ... Ze kunnen zowel gegeven worden aan werknemers die hun wagen veel gebruiken in het kader van hun werk als aan werknemers die hun wagen enkel gebruiken om zich naar het werk te begeven (woon-werkverkeer). Deze workshops vinden plaats binnen uw bedrijf.

U vindt alle informatie met betrekking tot de inhoud van deze cursussen op deze link.

Wil u uw bedrijf inschrijven of wil u meer informatie ontvangen? Stuur dan voor 14 maart 2013 een e-mail naar rsw@ibsr.be. Het BIVV zal contact met u opnemen voor de praktische modaliteiten.