Cliquez ici pour la version francophone
banner BE BM
SEPTEMBER 2016
►  Inhoud


►  4 oktober: BikeForm! Wat is dat?

Heeft u al eens gedacht om bedrijfsfietsen te implementeren binnen uw bedrijf?

De bedrijfsfiets wint aan populariteit. Daardoor worden zowel de fietshandelaars (aanbodzijde) als de bedrijven (vraagzijde) steeds vaker geconfronteerd met onbekende factoren: waaraan moeten deze bedrijfsfietsen voldoen, hoe zit het met het onderhoud, hoe omgaan met grote bestellingen, enz.

Via 'BikeForm', een online platform (van Traxio) voor bedrijfsfietsen, ontmoeten beide partijen elkaar.

Programma:

  • 10u30: Onthaal
  • 11u00: Verwelkoming door Traxio
  • 11u10: BikeForm, Hét platform voor bedrijfsfietsen door Sven Vlassenrooot, VIM
  • 11u30: Fietsleasing voor bedrijven door Joep Kempen, Team Cyclis
  • 12u00: Introduceren van een fietscultuur bij kleine en middelgrote ondernemingen, door Dieter Snauwaert, Fietsersbond
  • 12u30: Infomarkt en netwerkmoment
  • 14u00: Einde

Waar: Dit evenement vindt plaats op dinsdag 4 oktober bij Traxio.

Inschrijven: Klik hier. Deelname is gratis maar bij afwezigheid zonder voorafgaande verwittiging zal 50 euro excl. BTW per persoon aangerekend worden.

►  Laatste kans: MOBILITY MANAGEMENT TRAINING

Nog niet deelgenomen, schrijf je dan snel in!

Leefmilieu Brussel en Mobiel Brussel stellen volgend programma voor, verspreid over 6 opleidingsdagen:

  • Dag 1: De sleutel tot een succesvol vervoerplan
  • Dag 2: Projectbeheer - Voorafgaande analyse van uw mobiliteitsplan
  • Dag 3: De verschillende maatregelen: de « actieve modi », het openbaar vervoer, de New Ways of Working
  • Dag 4: De verschillende maatregelen: de auto anders
  • Dag 5: Communicatie en sensibilisatie - Intermodaal bezoek
  • Dag 6: In de praktijk : « Aan het werk! »

NL opleiding: 7/10, 21/10, 18/11, 2/12, 16/12-2016 en 13/1/2017 (FR opleiding: voorjaar 2017)

Waar: Brussel Mobiliteit CCN (Noordstation): Vooruitgangsstraat 80, 1030 Brussel

Prijs: 250 EUR voor bedrijven met meer dan 200 werknemers en 125 EUR voor kleinere bedrijven, openbare instellingen, gemeenten en vzw's.

Inschrijving: Inschrijvingen gebeuren online via volgend inschrijvingsformulier. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 personen.

Meer info: Traject Mobility Management of mail of 09/242.32.80 .

►  Het hele jaar door Bike Experience!

Profiteer van de fietsmicrobe die je organisatie heeft gebeten tijdens deze week van de mobiliteit en motiveer je medewerkers om zich in te schrijven voor Bike Experience.

Even opfrissen: Bike Experience is een campagne om mensen in het zadel te krijgen. Daarvoor bieden we twee weken lang gratis fietsbegeleiding op maat, een opleiding van 2u30 en kan je bij ons zelfs een fiets huren (elektrische, vouw- of stadsfiets) ... en dat alles het hele jaar door via Bike Experience !

Geen betere manier om je vervoerswijze te veranderen, want na deze fantastische ervaring springen maar liefst 7 op de 10 fietsers regelmatig op de fiets!

Meer informatie nodig? Zin om het verder te vertellen?

In het communicatiepakket op de pagina van Bike Experience vind je:

  • Info: wat is Bike Experience nu precies
  • De poster
  • Het Bike Experience-logo
  • Drie foto’s
  • Twee video’s met getuigenissen (1 Biker en 1 Coach)
  • Een vooropgestelde mail voor interne promotie

Je kan alle informatie volgen via: Facebook - Twitter - Instagram .

Voor meer informatie is Pro velo te bereiken op het nummer 02 318 84 07 of via mail.

►  Be MobilMix, Be Brussels

Van 16 tot en met 23 september vond in Brussel opnieuw de Week van de Mobiliteit plaats. Leven is bewegen. In een druk bevolkte stad als Brussel worden leefbaarheid en bewegingsvrijheid steeds minder vanzelfsprekend. Wie in Brussel woont en werkt, wil zijn mobiliteit behouden. Dat kan door verschillende mobiliteitsvormen te gebruiken. ’s Morgens naar het werk met het openbaar vervoer, ’s middags kiezen voor de fiets en ’s avonds carpoolen naar huis: de evolutie van de stad en onze manier van leven verplichten ons na te denken over de beste mobiliteitsoplossing voor elk moment.

►  MaestroMobile

Dit jaar vond ook de eerste editie van MaestroMobile plaats: een uitdagend spel waarin bedrijven het tegen elkaar opnemen om op de beste mobiliteitsoplossingen in te zetten. Maar liefst 80 bedrijven met telkens vier leden werden met een online tablet de stad in gestuurd en moesten tien bestemmingen bereiken. Daarbij kregen ze de opdracht zoveel mogelijk vervoermiddelen te gebruiken en tegelijk zo weinig mogelijk impact op het milieu te veroorzaken. De hoofdprijs: een reis naar Kopenhagen, een toonaangevende stad op vlak van duurzame mobiliteit.

►  Naar school/Naar het werk zonder auto

Voor de negende keer op rij organiseerde Brussel Mobiliteit de actie “Naar school/Naar het werk zonder auto”: maar liefst 92 scholen en 194 bedrijven namen dit jaar deel. Het doel is leerlingen, ouders, schoolpersoneel en werknemers aan te zetten om een dag of een week lang een alternatief uit te testen voor de individuele autorit: te voet, per fiets, met het openbaar vervoer of via carpooling. Bij de bedrijven werden er 16 geselecteerd waar de automobilisten van gratis vervoerbewijzen (MIVB, NMBS, De Lijn, TEC en Villo!) en kortingen op diensten (Pro Velo, CyCLO, Ateliers de la rue Voot, Fietsersbond en Taxistop) konden genieten.

GBS Regenboog in Sint-Jans-Molenbeek hield een tweedehandsfietsenbeurs, toonde hoe je je eigen fiets kon pimpen, gaf fietslessen voor mama’s en maakte reclame voor tal van andere fietsinitiatieven.

Université Libre de Bruxelles: “Zoals elk jaar verzorgen we stands tijdens de Week van de Mobiliteit, maar dit jaar willen we veel verder gaan. Zo willen we onze fietsenparking een nieuwe dynamiek geven. Om deze parking aantrekkelijker te maken, lanceren we een Street Art-wedstijd. De winnaar mag de parking decoreren. Daarnaast willen we met de actie “Fietsendieven, we hebben jullie in de gaten!” het aantal fietsendiefstallen op de niet beveiligde stallingen doen verminderen. Ook organiseren we met de fietsende studenten van alle campussen een gezamenlijke fietstocht langs onze vier Brusselse campussen. Op de Solbosch-campus openen we een fietsenwerkplaats waar studenten en personeel hun fiets kunnen laten herstellen. Tot slot houden we een fotowedstrijd rond zachte mobiliteit.”